Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Vedums AIS Herr

Följ

Herr

Följ oss för uppdateringar
Följ
Tabell
Lag M V O F P
1 Fristad GoIF 22 18 2 2 56
2 Vedums AIS 22 16 3 3 51
3 Valtorps IF 22 15 3 4 48
4 Tomtens IF 22 15 1 6 46
5 Vårgårda IK 22 11 4 7 37
6 Ekedalens SK 22 11 3 8 36
7 Hols IF 22 9 2 11 29
8 Borgstena IF 22 8 2 12 26
9 Larvs FK 22 8 1 13 25
10 Södra Härene IF 22 5 0 17 15
11 Grolanda IF 22 4 1 17 13
12 IK Frisco 22 0 2 20 2

Match

Fristad GoIF

0 - 1
Hedens IP
28 maj 2007
19:00

Vedums AIS

Referat

Referat: Fristad GoIF - Vedums AIS

Blytung seger mot Fristad!

Gårdagens svåra bortamatch mot serieledaren Fristad slutade med seger efter en otrolig arbetsinsats.

Segersviten förlängdes ytterligare via en otrolig arbetsinsats i den svåra bortamatchen mot Fristad.
Efter en jämn drabbning kunde Tommy Jonsson avgöra tillställningen med en distinkt straffspark sedan han själv blivit nerdragen i den 82:a minuten.

Innan dess hade dock mycket annat hänt. Vi visste på förhand att Fristad skulle bli en ordentlig värdemätare och inledningen på matchen visade att den analysen varit riktig. Hemmalaget ställde upp med en 3-5-2 uppställning och deras många spelvändningar gjorde att vi hamande lite för långt ner i planen till en början. Trots detta drabbades vi inte av någon panik utan vi arbetade oss in i matchen mer och mer efter hand. Efter ca 15 minuters spel var matchen i princip utjämnad även om Fristads fina passningsspel gjorde att de hade ett övertag i bollinnehav. Precis som i de senaste omgångarna var vi hur som helst rejäla i närkamperna och hade också en del snabba omställningar som förutom några halvchanser också genererade flera farliga hörnor.

Försvarsmässigt svarade vi för en nästan hundraprocentig insats och tillätt egentligen inte Fristad att skapa mer än en het möjlighet då vinden spelade Johan Andersson ett spratt på en långboll. Håkan Göransson svarade då för en perfekt tajmad utrusning och kunde avvärja.

Tongångarna var positiva i halvtidsvilan, då samtliga kände att vi mer och mer kommit in i matchen och att vi fortfarande hade mycket krafter kvar. Inledningen på den andra halvleken blev också av helt annan karaktär än den första. Vi hade till viss del "läst in" Fristads sätt att spela offensivt och kunde på ett bättre sätt hindra dem från att få igång sitt passningsspel. Vid flertalet tillfällen klev vi istället i mellan och stal bollen högt upp i banan och det skapade också en hel del bra måltillfällen. Båda våra forwards Tommy Jonsson och Henrik Andersson hade tex varsinn riktigt kvalificerad målchans, men Fristads målvakt gjorde några fina parader.

Resten av halvleken fortsatte att vara helt jämn, men känslan var ändå att vi vann fler närkamper än våra motståndare och att vi hade lättare att komma till konkreta avslut. Undertecknad hade bl.a ett volleyskott som touchade en hemmaspelare och smet precis utanför målvaktens vänstra stolpe. På den efterföljande hörnan blev det också livsfarligt precis som vid hörnan vi skapade bara några minuter tidigare. Vid båda tillfällena låg ursprunget i nickskarvar från första stolpen, men tyvärr lyckades inte "Kulla" vid den första hörnan eller Anders Svantesson vid den andra komma helt rätt till bollen.

Med tio minuter kvar blev känslan allt mer att matchen trots chanser åt båda håll kanske skulle sluta målllös, men efter en fin kombination på högerkanten hamnade Tommy Jonsson i en "en mot en" situation med en Fristadförsvarare. När Tommy petade bollen till höger kunde inte försvararen undvika att "sopa undan benen" på honom och straffen var solklar i mina ögon. Tommy tog som bekant hand om straffen själv (trots att nyss inbytte "Skalken" var sugen efter att ha hängt två kassar i helgens U-lags match) och placerade på bästa Zidane-manér in starffen högt i målvaktens högra hörn - vackert!

De sista minuterna lyckades vi inte spela lika diciplinerat som tidigare utan omedvetet smög det sig in en stress i vårt spel. Som vanligt har vi en stabil sista utpost i kattdjuret Håkan Göransson som strax efter målet stod för en högklassig räddning när en Fristadspelare fick fritt skottfält från nära håll. Därutöver vaskade hemmalaget också fram ytterligare två klockrena kvitteringschanser efter inlägg från höger, men som tur var hade inte deras anfallare siktet rätt inställt. Istället redde vi ut stormen och kunde faktiskt ha kontrat in ett andra mål i slutminuten.

Känslan efteråt smakade vansinnigt bra! Otroligt starkt att åka till Fristad och stå upp så bra i 90 minuter, vilket är en av de stora nycklarna. Fler och fler tar ansvar på planen vilket inte minst gör att ingen tillåts gå ner i varv och våra svackor blir därmed inte alls lika långa som tidigare på säsongen. Återigen svårt att ge ut individuell spelarkritik när alla sliter så här hårt. Vår framgång bygger heller inte på individuella insatser i någon stor utsträckning utan vi är som bäst när alla jobbar för varandra.

Vill framförallt lyfta fram försvarsspelet som var bra över hela planen. Fristad utnyttjade planens storlek bäst av de lag vi stött på så här långt, vilket krävde ett enormt jobb över stora ytor. Även spelmässigt gör vi en helt ok insats, men vi måste fortsätta jobba hårt för att få till längre anfall. Samtidigt finns det flera bra sekvenser där vi får med våra yttermittfältare högre upp i banan och det är något vi måste fortsätta att sträva efter.

Får passa på att berömma min mitfältskollega Daniel Möller som jag tycker tagit ytterligare ett steg i sin utveckling och då tänkert jag främst på hans engagemang och ledarskap på planen - kul att se! Tycker även att Tommy Jonsson står för sin bästa match för säsongen och samarbetet med "Kulla" blir allt bättre. Därtill börjar Anders Svantesson närma sig den nivån där jag vet att han ska vara efter sina skadeproblem.

Nu gäller det att fortsätta var ödmjuk och bara se till nästa match. Man ska komma ihåg att serien bara är i ett inledningsskede och att det kommer att krävas exakt samma inställning framöver för att framgångarna ska fortsätta. På fredag väntar en ny svår bortamatch mot Borgstena och därför kommer det att beordras fullt fokus på den uppgiften från och med onsdagens träning.

Sist men inte minst vill jag tacka för stödet från de tillresta VAIS-supportrarna. Det betyder jättemycket att ha med sig lite kännt folk även på bortaplan, så hoppas att vi ses i Borgstena på fredag!

Skribent: Marcus Wallin

Andra möten i serien

sön 26 aug 2007, 16:00 Vedums AIS - Fristad GoIF 1 - 2